De meeste Wi-Fi-thuisnetwerken zijn compatibel met SwitchBot-producten. Er zijn echter enkele netwerken die niet worden aanbevolen.

Verouderd Wi-Fi-netwerk

• Mobiele toegangspunten: Kan problemen veroorzaken met bandbreedte, beschikbaarheid, dataplafonds en gebruikskosten; SwitchBot-producten werken het beste met een altijd ingeschakelde, stabiele internetverbinding, dus u moet uw mobiele toegangspuntapparaat altijd thuis laten. Als uw SwitchBot-product niet continu met internet is verbonden, kunt u de status ervan niet controleren of meldingen ontvangen op uw smartphone.
  • Openbaar of open netwerk: Iedereen kan er verbinding mee maken, wat een beveiligingsrisico vormt. Verbind uw SwitchBot product om veiligheidsredenen niet met een netwerk waarvan u de gegevens niet kent. Gebruik ook geen netwerk dat eigendom is van een andere gebruiker zonder diens toestemming.
  • Gastnetwerken: Deze zijn eigendom van andere gebruikers en kunnen problemen veroorzaken, zelfs als u toestemming heeft van de eigenaar. U kunt bijvoorbeeld geen problemen met Wi-Fi of internet oplossen omdat u geen toegang hebt tot de instellingen van de router.

Incompatibele Wi-Fi-netwerken

• Captive portal netwerken: SwitchBot-producten zijn niet compatibel met captive portal-netwerken die vaak worden gebruikt in luchthavens, hotels, scholen, internetcafés en coffeeshops. Deze netwerken vereisen dat u inlogt op een webpagina en in sommige gevallen akkoord gaat met de servicevoorwaarden voordat u verbinding maakt.
  • Bedrijfsnetwerken: Bedrijfsnetwerken, zoals 802.1x / RADIUS netwerken, zijn niet compatibel met SwitchBot producten.
  • 5 GHz netwerken: Niet beschikbaar voor alle producten; SwitchBot-producten zijn alleen compatibel met 2,4 GHz Wi-Fi-netwerken.