Last Updated: 2024 Apr 2

• Related Products: SwitchBot Hub 2, SwitchBot Hub Mini Matter Enabled
  • SwitchBot App Version: 8.2 or newer
  • Firmware Version: 2.0-1.2 or newer

1. Je kunt de firmware upgraden door op Hub2 / Hub Mini Matter Enabled→gear icon→settings→Matter Configuration(Beta) te tikken.
2. Hier is de tijdlijn voor het ondersteunen van SwitchBot decives met Matter.

Device Matter supported or not Action
Curtain (supported in Firmware V4.6) Available fully open/fully close/ xx% open close
Curtain 3 Available fully open/fully close/ xx% open close
Blind Tilt Available fully open/close down or close up*
Temperature & Humidity (Hub 2) Available Temperature/Humidity*
Room Light (Hub 2) Under development
IR remotes Learned by Hub 2 with Smart Matching and Select Manually and Others* Available

AC remote: cooling, heating, and on/off supported

Other remotes: on/off only

on & off button (Hub 2) Available Apple automation control*
Lock (supported in Firmware V5.8) Available Lock/Unlock
Bot (supported in Firmware V6.4) Available on/off*
Remote Available Apple automation control*
Meter, Meter Plus, Outdoor Meter Available Temperature/Humidity
Motion Sensor Available motion detected/motion not detected
Contact Sensor Available door is open/door is closed
Color Bulb Available on/off
LED Strip Light Available on/off
Plug Mini, Plug Mini Homekit Available on/off
Ceiling Light, Ceiling Light Pro Available on/off
Mini Robot Vacuum K10+ Available clean/recharge*
Robot Vacuum Cleaner S1, Robot Vacuum Cleaner S1 Plus Available clean/recharge*
Floor Cleaning Robot S10 Available clean/recharge*
Battery Circulator Fan Available on/off

Opmerking:

1. In firmwareversie 2.0-1.2 kan SwitchBot Blind Tilt nu worden ingesteld op volledig gesloten (omlaag) of volledig gesloten (omhoog), in plaats van alleen volledig gesloten (omlaag). Zodra volledig gesloten (omhoog) is ingesteld, werkt Apple Home in volledig gesloten (omhoog) modus.

2. Het aantal subapparaten dat via Hub 2 kan worden gesynchroniseerd met Apple Home App is 8 in totaal, inclusief Hub 2's eigen temperatuur en luchtvochtigheid en 6 andere apparaten. Met firmwareversie 2.0-1.2 kunnen de temperatuur en luchtvochtigheid van de Hub 2 worden gesynchroniseerd/verwijderd naar de Apple Home App als subapparaat. Als je ze niet nodig hebt, kun je de gegevens van de temperatuur en luchtvochtigheid verwijderen en in plaats daarvan acht andere subapparaten synchroniseren.

3. Met firmwareversie 2.0-1.2 is het pictogram voor de SwitchBot Bot in de Apple Home-app gewijzigd van licht naar ventilator of stopcontact. Mogelijk moet je de eerder gesynchroniseerde Bot uit je Apple Home App verwijderen en vervolgens opnieuw synchroniseren om het pictogram te wijzigen.

4. Met firmwareversie 2.0-1.2 kan de SwitchBot Remote-knop nu apparaten bedienen die zijn toegevoegd aan Apple Home. Je moet eerst een SwitchBot-scène registreren bij SwitchBot Remote via de SwitchBot App en vervolgens Apple Automation instellen. Op dit moment is het niet mogelijk om de scène die eerder is geregistreerd op de Remote te verwijderen. We verontschuldigen ons voor het ongemak dat wordt veroorzaakt door het gelijktijdig activeren van SwitchBot-scènes wanneer je de Remote gebruikt om apparaten in Apple Home te bedienen.

5. Met firmwareversie 2.0-1.2 kunnen de aan- en uitknoppen van SwitchBot Hub 2 nu apparaten bedienen die zijn toegevoegd in Apple Home. Je moet ook eerst een SwitchBot scène registreren voor aan- en uitknoppen met de SwitchBot App en vervolgens Apple Automation instellen. Je kunt SwitchBot scènes die al zijn geregistreerd op de aan- & uitknoppen in SwitchBot App later verwijderen.

6. In Apple Home App verschijnt de robotstofzuiger als een schakelaar, aan = schoonmaken, uit = opladen.

7. Op dit moment kunnen infrarood afstandsbedieningen die zijn geregistreerd via de methode "Overige" in de Apple Home app alleen worden gebruikt om afstandsbedieningen in en uit te schakelen.