Voor het instellen van apparaten met Matter heeft u het volgende nodig:
  • SwitchBot Hub 2
  • Android Phone
En
  • A Google Nest Hub

Als je onze app gebruikt, tik dan op Matter Configuration via je SwitchBot Hub 2 om Hub 2 firmwareversie 0.7-0.5 automatisch bij te werken. Zorg ervoor dat alle apparaten zich op een 2.4Ghz Wi-Fi-netwerk bevinden.

Aan de slag met Matter.
Als je klaar bent om aan de slag te gaan, selecteer je het SwitchBot Hub 2-pictogram op de startpagina van onze app en ga je naar de pagina met je Hub 2-apparaat. Klik op het pictogram Instellingen in de rechterbovenhoek om naar binnen te gaan en scroll naar beneden naar de optie Matter-instellingen en klik om naar binnen te gaan. We kunnen dan kiezen om de QR-codeafbeelding van ons apparaat te downloaden of het nummer te kopiëren.

Voordat je Hub 2 toevoegt aan je Apple Home app, moet je Hub 2 nu resetten. Houd de knoppen Aan en Uit op de SwitchBot Hub 2 15 seconden ingedrukt en laat ze los nadat je een druppelend geluid hebt gehoord. Selecteer vervolgens Apparaat toevoegen in de Apple Home-app.

Opmerking: achtergrondverlichting en waarschuwingsinstellingen worden ook gereset.

Materie-instellingen zoeken in Google Home
Selecteer Apparaat instellen via de instellingenpagina van Google Home, klik op Nieuw apparaat, Volgende en Doorgaan.

Hub 2 toevoegen aan Google Home.
We raden je aan het nummer van je apparaat te kopiëren vanuit onze app. Klik na het kopiëren op Instellen zonder QR-code. Na lang drukken verschijnt de knop Plakken, plak het gekopieerde nummer, druk op Doorgaan en start het toevoegproces. Wacht na het toevoegen even en Hub 2 wordt toegevoegd als gateway en de temperatuur- en vochtigheidssensor van Hub 2 worden ook toegevoegd aan de Home-app.

SwitchBot Curtain en Blind Tilt synchroniseren met Google Home.
Open via onze app de pagina Matterconfiguratie-instellingen van uw SwitchBot Hub 2. U kunt nu SwitchBot Curtain en Blind Tilt associëren met SwitchBot Hub 2 en ze toevoegen als subapparaten. Nadat u uw apparaat hebt toegevoegd, schakelt u over naar de interface van de Home-app en wordt de synchronisatie automatisch uitgevoerd. Soms, als gevolg van de netwerkomgeving omstandigheden, kan synchronisatie enige tijd duren.